MALATYA / YEŞİLYURT - Şentepe Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde kahraman ecdâdımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu

Ock

2023 - 2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi kapandı. Güzel ve başarılı geçen bir dönemin en güzel sembolü olan karne dağıtımını büyük coşku ve sevinç ile gerçekleştirdik. 2. yarıyıl 05 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacaktır. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji tasarrufu, enerjinin gerektiği kadar israf edilmeden kullanılması, hatta biraz da konforumuzdan ödün vererek tüketilmesini sağlamaktır. Örneğin, evlerimizde ayrı ayrı odalarda işlerimizi yapmaktansa bir araya gelerek, tek bir aydınlatma altında bunu yapmak bir enerji tasarrufu adımıdır.

Enerji verimliliği ise, en az enerji kullanımı ile en etkin şekilde işin gerçekleştirilebilmesi işidir. Örneğin; bir odayı eski halojen lambalar aracılığıyla aydınlatmak yerine aynı aydınlatma ihtiyacını daha az enerji tüketerek karşılayabilen led teknolojili lambalar ile aydınlatmak bir verimlilik uygulamasıdır.

Verimliliğin tasarruftan farkı, verimlik akılcı enerji kullanım yöntemleri üzerine odaklıdır, tasarruf ise enerji kullanımını en aza indirme odaklıdır diyebiliriz.

Ock

Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini keşfetmeleri amacıyla hayata geçirilen "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ " kapsamında ocak ayı etkinlik konusu olan DEDE KORKUT OKUMALARI çalışmalarına okulumuz öğrencileri çeşitli etkinliklerle katılmış ve düzenlenen hikaye yarışmasına yoğun ilgi göstermişlerdir.

Tüm öğrencilerimize kadim kelimelerimize, dilimizin zenginliklerine ve eşsiz eserlere yapacakları güzel yolculuklarında başarılar dileriz.

Kaygılanma Çocuk! Herkes Ölür, Kimi Toprağa Kimi Yüreğe Gömülür.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet KARAKÖSE tarafından 24.10.2023 tarihinde okulumuzda Kuantum Bilgisayarlar,Kuantum Hesaplama ve Yapay Zekanın Geleceği konulu bilim söyleşisi gerçeklestirilmistir.

Gerçekleştirdiği söyleşiden dolayı Mehmet KARAKÖSE hocamıza teşekkür ediyoruz.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü - Deprem Tahliye Tatbikatları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İlköğretim Haftası

Ock

Okulumuz 8-A Sınıfı öğrencisi Nehir Elfin KUL, ilimizde düzenlenen Taekwondo(Kyorugi) Yıldız Kızlar müsabakalarında İl birincisi olmuştur.Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

İL VOLEYBOL KÜÇÜKLER KIZ VE KÜÇÜKLER ERKEK MÜSABAKALARINDAKİ BAŞARILARIMIZ.